“YA ALLAH, AKU BERLiNÐUNG KEPAÐAMU ÐARiPAÐA PERASAAN SEÐiH ÐAN ÐUKACiTA, AKU BERLINÐUNG KEPAÐAMU ÐARiPAÐA LEMAH ÐAN MALAS, AKU BERLiNÐUNG KEPAÐAMU ÐARiPAÐA BAHKiL ÐAN PENAKUT ÐAN AKU BERLiNÐUNG KEPAÐAMU ÐARiPAÐA BEBAN HUTANG ÐAN TEKANAN PERASAAN.”“YA ALLAH, BUKAKANLAH UNTUKKU PiNTU-PiNTU KEBAiKAN, PiNTU-PiNTU KESELAMATAN, PiNTU-PiNTU KESiHATAN, PiNTU-PiNTU KENiKMATAN, PiNTU-PiNTU KEBERKATAN, PiNTU-PiNTU KEKUATAN, PiNTU-PiNTU CiNTA SEJATi, PiNTU-PiNTU KASiH SAYANG, PiNTU-PiNTU REZEKi, PiNTU-PiNTU iLMU, PiNTU-PiNTU KEAMPUNAN ÐAN PiNTU-PiNTU SYURGA, YA ALLAH YANG MAHA PENGASiH LAGi MAHA PENYAYANG.”

11 September 2013

Breast pump

Mula-mula memang langsung tak terfikir nak beli ke tidak. Memang kerap baca dalam blog, tapi dulu rasa macam tak berkaitan. Mai nak dekat bersalin ni, mulalah nak ambil port dan rewang merata mencari.
 
Sesuai ke tidak? Tak tahulah camana nak menentukan. I guess, bila kita dah guna baru kita tahu elok ke tak pam tu dengan kita. Nak kata beli yang mahal gerenti sesuai, tak boleh juga. Nak kata beli yang jenama biasa-biasa je tak elok, tak juga. Cuma dari segi kualiti, setiap produk ada la jaminan masing-masingkan? Tambah pulak kalau harga dalam empat lima ratus ke atas. Biasanya brand luar negara memang jadi pilihan. Mungkin bukan setakat brand, tetapi kualiti dan riview pengguna juga menjadi asas kepada pilihan.
 
Saya pilih ini.
 
Jenis elektrik cum battery
Bukan sebab brand atau apa, sebab kemampuan. Kebetulan masa saya sembang dengan Jamie, dia yang tolong cari dalam Mudah.my. Adalah seseorang tu jual dengan harga diskaun. Barang ni dia masih belum guna. Tapi dianggap used sebab dah buka kotak. Dia pula dah beli yang lain yang mungkin lebih berkenan di hati.
 
Jamie segera suruh saya contact penjualnya dan confirm untuk beli. Bila dah bagitau confirm, barulah terpikir nak google riview orang ramai. Seperti yang saya cakap tadi, ia bergantung kepada kesesuaian individu. So, riview produk ni tidaklah sampai mengecewakan. Harap-harap sesuai la dengan saya. Harga pun memang jauh lebih murah la dari harga asal. Nama pun barang preloved.
 
Hehe...rasa happy bila barang ni dah sampai ke tangan.

No comments: