“YA ALLAH, AKU BERLiNÐUNG KEPAÐAMU ÐARiPAÐA PERASAAN SEÐiH ÐAN ÐUKACiTA, AKU BERLINÐUNG KEPAÐAMU ÐARiPAÐA LEMAH ÐAN MALAS, AKU BERLiNÐUNG KEPAÐAMU ÐARiPAÐA BAHKiL ÐAN PENAKUT ÐAN AKU BERLiNÐUNG KEPAÐAMU ÐARiPAÐA BEBAN HUTANG ÐAN TEKANAN PERASAAN.”“YA ALLAH, BUKAKANLAH UNTUKKU PiNTU-PiNTU KEBAiKAN, PiNTU-PiNTU KESELAMATAN, PiNTU-PiNTU KESiHATAN, PiNTU-PiNTU KENiKMATAN, PiNTU-PiNTU KEBERKATAN, PiNTU-PiNTU KEKUATAN, PiNTU-PiNTU CiNTA SEJATi, PiNTU-PiNTU KASiH SAYANG, PiNTU-PiNTU REZEKi, PiNTU-PiNTU iLMU, PiNTU-PiNTU KEAMPUNAN ÐAN PiNTU-PiNTU SYURGA, YA ALLAH YANG MAHA PENGASiH LAGi MAHA PENYAYANG.”

15 July 2011

Yang comel, yang manis

Hari ini saya kembali menulis...

Hampir sebulan saya menyepikan diri. Ada masalah membalut, ada penyakit yang meresah. Namun, Alhamdulillah pelan-pelan saya cuba mengatasinya. Jadi petang ini saya kembali terpanggil untuk menulis. Menceriakan hati yang kian pulih.

Lunch hour tadi saya ke kedai borong makanan ringan dan gula-gula yang berdekatan dengan Gama. Saya dapat tahu mengenai kedai ini pun daripada Pn. Shikin. Dia memang selalu ke situ memberi makanan ringan untuk majlis keluarga.

Seperti yang digambarkan, kedai itu memang penuh dengan pelbagai jenis gula-gula dan makanan ringan. Saya cuba mencatit beberapa barang yang difikirkan sesuai untuk doorgift dewasa dan kanak-kanak. Tujuan utama tu memang nak mencari lolipop. Tapi bukan sekadar lolies, aneka coklat, kek, biskut yang saya jumpa di situ. 

Saya tiada gambar sebenar yang dirakam (takut kena halau dengan taukeh kedai, hehe...). Tapi saya berikan harga yang dijual dan based kepada gambar yang diambil daripada google untuk tatapan anda.


RM 7.90/pack of 90 pcs

RM 5.50/bottle of 60 pcs

RM 9.50/bottle of 50 sticks

RM 7.50/pack of 40 sticks

RM 13.90/pack of 80 pcs

RM 8.50/box of 24 pcs

RM 4.80/pack of 24 pcs

RM 5.50/box of 30 pack

Gula-gula Torrone
RM 22.00/bottle of 600pcs
RM 15.00/pack of 400 pcs

Sebenarnya ada pelbagai lagi makanan ringan di situ. Saya pun naik rambang mata dibuatnya. Ada lagi 2 kedai yang mungkin saya akan kunjungi bersama Sarah. Memang kami rancang nak beli bersama. Manalah tahu kalau-kalau boleh dapat diskaun lagi. So, sekarang masa untuk membuat bajet telah tiba...

No comments: