“YA ALLAH, AKU BERLiNÐUNG KEPAÐAMU ÐARiPAÐA PERASAAN SEÐiH ÐAN ÐUKACiTA, AKU BERLINÐUNG KEPAÐAMU ÐARiPAÐA LEMAH ÐAN MALAS, AKU BERLiNÐUNG KEPAÐAMU ÐARiPAÐA BAHKiL ÐAN PENAKUT ÐAN AKU BERLiNÐUNG KEPAÐAMU ÐARiPAÐA BEBAN HUTANG ÐAN TEKANAN PERASAAN.”“YA ALLAH, BUKAKANLAH UNTUKKU PiNTU-PiNTU KEBAiKAN, PiNTU-PiNTU KESELAMATAN, PiNTU-PiNTU KESiHATAN, PiNTU-PiNTU KENiKMATAN, PiNTU-PiNTU KEBERKATAN, PiNTU-PiNTU KEKUATAN, PiNTU-PiNTU CiNTA SEJATi, PiNTU-PiNTU KASiH SAYANG, PiNTU-PiNTU REZEKi, PiNTU-PiNTU iLMU, PiNTU-PiNTU KEAMPUNAN ÐAN PiNTU-PiNTU SYURGA, YA ALLAH YANG MAHA PENGASiH LAGi MAHA PENYAYANG.”

28 November 2011

Berandam Nikah-Kahwin

Seperti yang saya maklumkan dalam post Berandam bertunang, bukan mudah nak mendapatkan khidmat andaman. Tambahan pula andai anda tinggal berjauhan dari tempat majlis berlangsung. Sebagaimana saya yang bekerja di Pulau Pinang tetapi majlis berlangsung di Pahang. Pening kepala nak cari...

Namun pening saya berjaya diubatkan oleh Noi. Noi yang telah berkahwin awal 5 bulan daripada saya mencadangkan andam majlisnya iaitu Butik WAHN Seri Pengantin di Chini 2. Alhamdulillah...terima kasih padanya. Saya dikenalkan dengan Nonie (anak pemilik butik). Orangnya kecil molek. Mesra dan pandai berlucu. Noi kata, ramai pelanggan butik ini adalah penduduk sekitar Chini, Muadzam, Keratong sehingga ke Serting. Nonie sendiri yang akan make-up dan siapkan pengantin. Di waktu sibuk, ibu Nonie iaitu pengasas WAHN dan adik perempuannya turut turun padang menyiapkan pengantin.

Wajah selepas disolek
Saya memang sangat berpuas hati dengan hasil kerja Nonie. Double thumbs up! Selain daripada layanan yang mesra (walaupun dia sedang sarat mengandung), dia tetap sabar melayan permintaan kami semua (ada 6 orang pengantin perlu disolek serentak). Hasil solekan pula tidak mengecewakan. Malah ramai memuji solekan tidak keterlaluan.

Justeru, saya mengambil kesempatan ini mempromosikan WAHN Seri Pengantin secara ikhlas. Anda yang masih lagi tercari-cari, tak perlu lagi gusar. Tak perlu bersusah-payah ke Kuantan atau ke Pekan mencari juruandam. Samada anda berbadan langsing atau gempal, di situ ada pilihan baju. Malah mereka akan bantu anda mencari aksesori sepadan yang diinginkan. Jika perlu, anda boleh bersama-sama memberi idea tambahan dekorasi pada baju ataupun pelamin impian.

Nah...tunggu apa lagi?

No comments: