“YA ALLAH, AKU BERLiNÐUNG KEPAÐAMU ÐARiPAÐA PERASAAN SEÐiH ÐAN ÐUKACiTA, AKU BERLINÐUNG KEPAÐAMU ÐARiPAÐA LEMAH ÐAN MALAS, AKU BERLiNÐUNG KEPAÐAMU ÐARiPAÐA BAHKiL ÐAN PENAKUT ÐAN AKU BERLiNÐUNG KEPAÐAMU ÐARiPAÐA BEBAN HUTANG ÐAN TEKANAN PERASAAN.”“YA ALLAH, BUKAKANLAH UNTUKKU PiNTU-PiNTU KEBAiKAN, PiNTU-PiNTU KESELAMATAN, PiNTU-PiNTU KESiHATAN, PiNTU-PiNTU KENiKMATAN, PiNTU-PiNTU KEBERKATAN, PiNTU-PiNTU KEKUATAN, PiNTU-PiNTU CiNTA SEJATi, PiNTU-PiNTU KASiH SAYANG, PiNTU-PiNTU REZEKi, PiNTU-PiNTU iLMU, PiNTU-PiNTU KEAMPUNAN ÐAN PiNTU-PiNTU SYURGA, YA ALLAH YANG MAHA PENGASiH LAGi MAHA PENYAYANG.”

7 September 2011

Bekas telur

Waktu meronda2 sebelum balik semula ke Penang, saya dan Nyi meronda kat Chow Kit. Ke mana lagi kalau tak ke kedai barang-barang kawin yang berhampiran balai polis tu. Awalnya jenuh juga mencari sebab Nyi parking kat sebelah Menara Safuan. Siap berhenti di gerai makan kat situ a.k.a Pasar Baru Bandung (sebab menunya, peniaganya, pelanggannya majoriti orang Indo) sebab kelaparan. Rawon Satu!!

Gerai yang kami pilih. Nah, lihat pilihan makanannya!!
Sambil makan jamu mata. Pandangan sisi kanan.
Pandangan sisi kiri

Saya dah lupa apa nama kedai barangan pengantin tu. Tapi ramai B2B tahu kedai ni. Saya dapat info pun melalui diaorang juga. Sambil dilayan oleh akak yang becok mempromosikan itu ini, akhirnya saya memilih bekas telur untuk tambahan doorgift sedia ada. Memang niat pun nanti nak bagi telur kat tetamu yang datang.


Ini dia bekas yang dipilih. Ambil warna purple sebab theme color.

Ada lagi warna lain. Ada 8 jenis warna semua.
Malam yang sebelumnya, kami dah berbincang 3 beradik (sapa lagi kalau tak saya, Jamie & Nyi). Keputusan yang dipersetujui, untuk doorgift dewasa bagi aje telur. Back to the basic, kata Jamie. Macam kenduri orang dulu-dulu. Cuma bekas telurnya aje yang moden sikit. Awalnya saya macam berat hati juga. Kalau boleh nak diberi telur bersama goodies dalam paper bags skali. Tetapi bila jumlah doorgift perlu ditambah (mama takut tak cukup lalu akan ada tetamu yang terpaksa balik tangan kosong) disokong dengan RM yang mmm...alahai.. maka, saya pun akur la. Kata kakak-kakak saya, sikit ke banyak ke barang yang diberi, yang penting ikhlas dan tidak membebankan. Hmm...baikkkkk.

Kalau jadi, ujung bulan 9 ni nak balik KL lagi. Misi membeli barang hantaran pula. Hari tu sempat juga survey di Pasaraya GM dan ada sesuatu yang berkenan ada di situ. Bulan 10 pula akan balik ke kampung bersama diDia untuk urusan dokumentasi di Pejabat Agama (eeiii...seram sejuk). Apapun Alhamdulillah...semuanya berjalan lancar mengikut perancangan. Semoga lancar hingga ke akhirnya, Amin.

No comments: