“YA ALLAH, AKU BERLiNÐUNG KEPAÐAMU ÐARiPAÐA PERASAAN SEÐiH ÐAN ÐUKACiTA, AKU BERLINÐUNG KEPAÐAMU ÐARiPAÐA LEMAH ÐAN MALAS, AKU BERLiNÐUNG KEPAÐAMU ÐARiPAÐA BAHKiL ÐAN PENAKUT ÐAN AKU BERLiNÐUNG KEPAÐAMU ÐARiPAÐA BEBAN HUTANG ÐAN TEKANAN PERASAAN.”“YA ALLAH, BUKAKANLAH UNTUKKU PiNTU-PiNTU KEBAiKAN, PiNTU-PiNTU KESELAMATAN, PiNTU-PiNTU KESiHATAN, PiNTU-PiNTU KENiKMATAN, PiNTU-PiNTU KEBERKATAN, PiNTU-PiNTU KEKUATAN, PiNTU-PiNTU CiNTA SEJATi, PiNTU-PiNTU KASiH SAYANG, PiNTU-PiNTU REZEKi, PiNTU-PiNTU iLMU, PiNTU-PiNTU KEAMPUNAN ÐAN PiNTU-PiNTU SYURGA, YA ALLAH YANG MAHA PENGASiH LAGi MAHA PENYAYANG.”

31 December 2012

Doa hambaYa Allah...aku mengalami kesusahan hati hari ini. Telah ku terima khabar yang tidak menyenangkan. Mengenai orang-orang yang ku kenali. Tentang perkara yang tidak dijangka. Percaya atau tidak, bukan itu keutamaanku. Namun perihal yang dimaklumkan, menjadikan aku gusar dan berasa buntu.

Y Allah...Hati ini telah ku letakkan racun agar serangga prejudis tidak mengerit daun-daun kesabaran. Telah aku suburkan dengan baja kejujuran agar terus berkesinambungan dengan keyakinan lalu bunga-bunga keamanan mekar gemilang.

Google imej

Ya Allah...aku hanya sekadar hambaMu yang lemah. Kukuhkanlah pagar-pagar usaha yang telah aku pacakkan sewaktu kali pertama jejak ku langkah. Perkasakan taman jasa ini dengan nur iman dan barakahMu. Jangan biarkan semangatku layu meruntun lalu kalah.

Aku mahu menjadi yang terbaik untuk mereka! Aku mahu yang terbaik untuk mereka! Aku mahu mereka menjadi yang terbaik!

Limpahkanlah kasihMu kepadaku Ya Allah. Doronglah aku kepada haluan yang pasti. Restuilah niatku. Berkatilah usahaku. Hindarkanlah daripada sebarang malapetaka dan bencana yang tidak terduga. Aku perlukan pertolonganMu kerana aku hanyalah hambaMu.

Amin.Sehari selepas waktu berlalu...

Terima kasih Ya Allah kerana Engkau Maha Mendengar rayuanku...Maha Mengasihani atas kelemahanku. Terima kasih kerana telah menguatkan hati ini dengan kesabaran. Kau kuatkan lidah ini dengan perkataan yang baik. Kau jauhkan fikiran ini dari persepsi ingkar dan dosa.

Bagaimana bersungguh aku ingin memahami mereka dan menerima mereka dengan seadanya, begitu juga mereka memahami keikhlasanku hanyalah untuk kebaikan semua. Kekalkanlah silaturrahim ini Ya Allah agar kami bersatu di bawah lembayung hidayahMu.

Alhamdulillah.
 

No comments: