“YA ALLAH, AKU BERLiNÐUNG KEPAÐAMU ÐARiPAÐA PERASAAN SEÐiH ÐAN ÐUKACiTA, AKU BERLINÐUNG KEPAÐAMU ÐARiPAÐA LEMAH ÐAN MALAS, AKU BERLiNÐUNG KEPAÐAMU ÐARiPAÐA BAHKiL ÐAN PENAKUT ÐAN AKU BERLiNÐUNG KEPAÐAMU ÐARiPAÐA BEBAN HUTANG ÐAN TEKANAN PERASAAN.”“YA ALLAH, BUKAKANLAH UNTUKKU PiNTU-PiNTU KEBAiKAN, PiNTU-PiNTU KESELAMATAN, PiNTU-PiNTU KESiHATAN, PiNTU-PiNTU KENiKMATAN, PiNTU-PiNTU KEBERKATAN, PiNTU-PiNTU KEKUATAN, PiNTU-PiNTU CiNTA SEJATi, PiNTU-PiNTU KASiH SAYANG, PiNTU-PiNTU REZEKi, PiNTU-PiNTU iLMU, PiNTU-PiNTU KEAMPUNAN ÐAN PiNTU-PiNTU SYURGA, YA ALLAH YANG MAHA PENGASiH LAGi MAHA PENYAYANG.”

18 December 2012

Bahulu

Apa yang anda pilih untuk diberi kepada tetamu yang datang merai majlis nanti?

Saya telah pilih ini.


Bukan kotak buku. Tapi di dalam ini ada bahulu kemboja atau ada juga memanggil bahulu pecah 8 yang diberi untuk tetamu. Nyinyi yang pakar bab membeli-belah telah jadikan ini sebagai idea cenderahati tetamu utama. Walau asalnya saya memang "rapat" tang bajet, tapi bila kakak saya yang sorang ini propose, saya memang gagal untuk menolak.
 
Jika berkenan, bolehlah menghubungi beliau
Ditepi kotak bahulu ini, ada disediakan cara untuk menghubungi pengeluarnya. Harga saya rasa boleh dirunding kerana kakak saya hanya beli untuk 200 kotak.  Kata kakak saya, pengusahanya (Puan Shida) memang ramah dan tepati janji. Pesanan pelanggan memang banyak sewaktu kakak membuat tempahan tetapi dia tetap memberi layanan yang baik dan tempahan siap tepat pada waktunya.
 
 Selain itu saya juga pilih ini.
 
Cenderahati untuk kawan-kawan
Didalam bekas bersarung ini saya letakkan sepotong bahulu gulung bersama telur rebus. Kombinasi 2 makanan ini memang tak setara. Tetapi saya tetap komited untuk bagi telur rebus kepada tetamu macam orang dulu-dulu. Bahulu gulung tu kakak saya tempah di www.rozybakery.blogspot.

Saiz mini
Bahulu gulung dari Puan Rozi ini memang sedap. Jika ia diletak dalam suhu bilik, bahulu ini boleh tahan sehingga seminggu. Jadi tidak perlu bimbang sekiranya kita beli awal. Kalau nak ambil lagi 2-3 hari majlis, takut kita pula yang jadi kelam-kabut.
 
Begitulah tentang cenderahati tetamu saya. Cenderahati anda bagaimana pula?

No comments: