“YA ALLAH, AKU BERLiNÐUNG KEPAÐAMU ÐARiPAÐA PERASAAN SEÐiH ÐAN ÐUKACiTA, AKU BERLINÐUNG KEPAÐAMU ÐARiPAÐA LEMAH ÐAN MALAS, AKU BERLiNÐUNG KEPAÐAMU ÐARiPAÐA BAHKiL ÐAN PENAKUT ÐAN AKU BERLiNÐUNG KEPAÐAMU ÐARiPAÐA BEBAN HUTANG ÐAN TEKANAN PERASAAN.”“YA ALLAH, BUKAKANLAH UNTUKKU PiNTU-PiNTU KEBAiKAN, PiNTU-PiNTU KESELAMATAN, PiNTU-PiNTU KESiHATAN, PiNTU-PiNTU KENiKMATAN, PiNTU-PiNTU KEBERKATAN, PiNTU-PiNTU KEKUATAN, PiNTU-PiNTU CiNTA SEJATi, PiNTU-PiNTU KASiH SAYANG, PiNTU-PiNTU REZEKi, PiNTU-PiNTU iLMU, PiNTU-PiNTU KEAMPUNAN ÐAN PiNTU-PiNTU SYURGA, YA ALLAH YANG MAHA PENGASiH LAGi MAHA PENYAYANG.”

14 May 2013

Kalau dah bukan rezeki...

Sepatutnya hari ini saya dah menjejakkan kaki ke Kota Kinabalu. Menghirup udara gunung dan menikmati panorama indah pantai. Menikmati keenakan makanan laut segar yang dibakar atau melawat pulau yang berlegar di sekitar.
 
Namun atas sebab-sebab kesihatan yang tidak mengizinkan, saya dan siDia telah bersetuju untuk tidak meneruskan hasrat berbulan madu di Kinabalu. BP saya tidak stabil dan saya tidak berani mengambil risiko untuk berjalan jauh. Tambahan pula jika badan saya penat, memang pasti BP saya akan naik dan saya terpaksa bermalam di hospital.
 
Tidak mengapalah, pujuk siDia. Ada rezeki kita pergi lain kali. Biarlah rugi duit sikit asalkan kita dapat imbuhan yang tidak ternilai harganya (bidadari kecil).
 
Saya tidak terkilan. Tidak pula merasa rugi apa-apa. Sememangnya tidak semua yang kita nak, kita inginkan, akan kita dapat.
 
Pastinya bukan sekadar ke Kinabalu terpaksa kami tunda. Cuti-cuti Vietnam juga kerana pada ketika itu, InsyaAllah saya dalam tempoh berpantang. Doa saya, asalkan saya dan kandungan sihat juga selamat, itu lebih penting daripada segalanya.
 
Kun faya kun... kalau dah bukan rezeki.

1 comment:

Mazuriah Mohamed said...

insyaAllah ada rezeki boleh ke sana.