“YA ALLAH, AKU BERLiNÐUNG KEPAÐAMU ÐARiPAÐA PERASAAN SEÐiH ÐAN ÐUKACiTA, AKU BERLINÐUNG KEPAÐAMU ÐARiPAÐA LEMAH ÐAN MALAS, AKU BERLiNÐUNG KEPAÐAMU ÐARiPAÐA BAHKiL ÐAN PENAKUT ÐAN AKU BERLiNÐUNG KEPAÐAMU ÐARiPAÐA BEBAN HUTANG ÐAN TEKANAN PERASAAN.”“YA ALLAH, BUKAKANLAH UNTUKKU PiNTU-PiNTU KEBAiKAN, PiNTU-PiNTU KESELAMATAN, PiNTU-PiNTU KESiHATAN, PiNTU-PiNTU KENiKMATAN, PiNTU-PiNTU KEBERKATAN, PiNTU-PiNTU KEKUATAN, PiNTU-PiNTU CiNTA SEJATi, PiNTU-PiNTU KASiH SAYANG, PiNTU-PiNTU REZEKi, PiNTU-PiNTU iLMU, PiNTU-PiNTU KEAMPUNAN ÐAN PiNTU-PiNTU SYURGA, YA ALLAH YANG MAHA PENGASiH LAGi MAHA PENYAYANG.”

4 November 2012

Cameron Highlands

Cuti hujung minggu baru-baru ini saya mengikuti trip ke Cameron bersama rombongan tempat kerja. Trip hanya sehari. Pergi pagi dan balik petang. Seingat saya, kali terakhir saya ke situ pada tahun 2010. Juga bersama group pejabat kerana ada mesyuarat.
 
Kali ini saya bawa anak saudara Sidia, Aqilah (kakak) dan Atibah (adik). Kebetulan masih ada seat kosong. Tambahan pula, kedua beradik ini jarang berjalan jauh dan tidak pernah ke Cameron Highland. Bila dapat tahu akan ke sana, kedua mereka terlalu excited.
 
Aktiviti trip dimulakan dengan pertemuan dengan tenaga kerja PDK Sinar Pelangi. Mereka sangat peramah dan bermurah hati memberi jamuan ringan ketika kami sampai. Kami buat aktiviti cop berwarna dan tanam "pohon kenangan".
 
Dari PDK, kami bergerak ke Taman Agrotek MARDI. Seronok sungguh kakak dan adik bergambar dengan bunga. Apatah lagi dapat tengok dan makan buah strawberry. Hujan gerimis lansung tidak mengganggu emosi mereka. Malah, kesejukan tanah tinggi membuatkan mereka bertambah ceria. 
 
Taman Agrotek MARDI
 
Rimbunan flora di sini-sana
Taman Daisy
Peace...
Sweet pink roses
 
Mawar putih
 
Kata adik, bangunan ini macam gereja...hmmm
Kami berada di MARDI sekitar 1 jam. Dari sana, kami bergerak ke Masjid Abu Bakar untuk menunaikan solat. Selepas itu, kami bergerak ke pasar malam Brinchang untuk membeli-belah. Masing-masing bergerak dalam kumpulan dan tak sabar-sabar untuk melihat apa yang ada di situ. Nak tahu apa yang kakak dan adik beli?
 
Ada gaya pelancong ke oversea tak? Hehehe....
Saya bahagia melihat mereka gembira. Kata kakak, "syoknya kalau kita dapat dok lama kat sini." Saya tahu kakak tak puas berjalan sebab masa sangat singkat. Takpelah kak, ada rezeki kita datang bermalam di sini.
 
Sekian.

No comments: